Book is not available now. Book will available for reservation on: 13 Dec 2023

( 0 / 1 unit )

Loan Duration (day): 21
Husband From Hell

by Pena Kayu

Publisher - Rumah Pena Kayu Enterprise

Category - General Novel

Orang kata, tuan muda tu dari neraka. Perangainya pun macam ahli neraka. Tetapi kenapa sewaktu Lila melihat lelaki itu untuk pertama kalinya, dia dipersembahkan ketenangan lelaki tersebut? Bukan sahaja tenang, seraut wajah tuan muda pun mencetuskan debar lain macam. Sumpah, tak ada aura seram atau menakutkan macam yang digembar-gemburkan!

Tetapi Lila mengaku tuan muda payah nak senyum. Dahi selalu berkerut. Cerewet nak mati. Ayatnya pun pedas berapi. Dan disebabkan Lila kebal melayan kerenah tuan muda, ada tawaran yang sampai kepadanya. 

Lila, 

Awak perlukan duit. Saya perlukan seorang isteri. I think we'd make good business partner. Please call me at your earliest convenience. 

Lila sudah terdesak. Demi ringgit, tidak mengapalah dia menjadi isteri tuan muda. Tidak mengapalah dia bersuamikan lelaki berkerusi roda. Malangnya Lila tak kuat setelah rahsia tuan muda terbongkar. Sejak awal lagi semua orang... diulangi, SEMUA ORANG telah terjerat dengan tipu daya tuan muda. Tuan muda itu 'mangkuk ayun' paling tak guna! 

Tetapi siapa lagi yang boleh menolong tuan muda kalau bukan Lila? Biarpun Lila sedar dia yang akan terluka ketika menjayakan rancangan sulit tuan muda.

"With this messy lineage, you probably think I'm a lost cause. Lila, saya tak nak awak jadi pendosa macam saya. Saya terima kalau awak nak berpisah."

Masalahnya sekarang, Lila sanggup ke nak berpisah dengan tuan muda? Dan kalau tak berpisah, Lila akan jadi kambing hitam malang yang akan terkorban dan dikorbankan. 

"I'd do this different If I had more time," seperti bisikan suara tuan muda. Sebelum Lila sempat membuka mata, bibir tuan muda bergesel dengan bibirnya. Mendadak jiwanya kalah. Tidak tentu arah perasaannya. Nafasnya seperti membeku di dada. Sentuhan kecil tuan muda yang disengajakan itu begitu lembut. Begitu luhur. Dalam masa sama penuh jerat yang membuat Lila lupa niatnya mahu berpisah. 

"Tempat seorang isteri adalah di sisi suaminya. Kalau tuan muda tersilap langkah, Lila kenalah tarik tuan muda balik ke pangkal jalan. Jangan tengok saja. Nanti sesat ke neraka!"

Please login to borrow the book.